1. Verkkokauppa

Verkkokauppa on Internetin välityksellä toimiva kauppa. Myös nimityksiä nettikauppa, sähköinen kauppa, elektroninen kauppa ja online-kauppa käytetään yleisesti.

Sähköisen kaupan palvelukeskuksen ja Suomen Elektronisen Kaupankäynnin yhdistys ry:n (ECF) yleisesti käytettyjen määritelmien mukaan "sähköinen kaupankäynti on ICT:n (tieto- ja viestintäteknologian) välityksellä tapahtuvaa tavaroiden ja palvelujen tarjontaa, kysyntää tai myyntiä tai muuta kaupallista asiointia". Verkkoliiketoiminta viittaa tietoverkkojen välityksellä käytävään liiketoimintaan, ja usein sillä tarkoitetaan internetin välityksellä käytävää kauppaa.

(Wikipedia)

Esim. verkkokaupoista

Verkkokauppa.com
www.ursa.fi/kauppa
www.fixusnet.fi
bitiba.fi

2. Vuokra-asunnot

Opiskelijan vuokra-asunnoista saa kattavan kuvan Suomen Opiskelija-asunnot SOA RY:n nettisivuilta (www.soa.fi). Asuntohakemukset voi tehdä suoraan nettisivuilta.

3. Yrityksen Intranet - mikä se on?

Nykyään monilla yrityksellä voi olla käytössään intranet, jota voidaan kuvata yrityksen sisäiseksi internetiksi. Se toimii selainohjelmalla kuten Internet Explorer ja Mozilla Firefox. Sisään kirjaudutaan yrityksen verkkotunnuksilla.

Yrityksen internetin tarkoitus on toimia yrityksen yhteisenä muistiseinänä, josta löytyy työntekijöille tarkoitettuja uutisia, ohjeita, lomakkeita, tiedonantoja jne.

Esimerkiksi loma-aikojen anomiset ja sairaslomien ilmoitukset tehdään Intranetistä avautuvan ohjelman kautta. Puhutaan ns. HR-työpöydästä, jossa H=Henkilöstö ja R=Resurssit.

Yleensä intranetille annetaan oma nimi, Keudassa se on INTO.

Kuka päivittää tietoja?

Intranetille on yleensä yrityksessä nimetty pääkäyttäjä, joka vastaa sivujen toiminnasta. Lisäksi tiettyihin osiin voi päästä jokainen henkilökunnan jäsen lisäämään materiaalia tai sitten on osia, joiden sisällöstä ja niiden päivittämisestä vastaavat nimetyt henkilöt.

 

 

Last modified: Friday, 17 August 2018, 2:17 PM