• Erilaisia tapoja opiskella

    Keudassa sinulla on mahdollisuus hankkia osaamista monipuolisesti erilaisissa oppimisympäristöissä. 

    Työelämässä oppiminen tarkoittaa osaamisen hankkimista työpaikalla käytännön työtehtävissä työpaikkaohjaajan ohjauksessa. Opiskeluasi voidaan täydentää muilla opinnoilla esim. verkko-opinnot tai oppilaitoksen opiskelupäivät.

    Koulutussopimuksella

    • Hankit osaamista työpaikalla 1-5 päivänä viikossa HOKSiin kirjatun suunnitelman mukaisesti
    • Et ole työsuhteessa eikä sinulle makseta palkkaa.
    • Video: Tutustu koulutussopimukseen

    Oppisopimuksella


    Lähitoteutus on opiskelumuoto, jossa hankit osaamistasi oppilaitoksen oppimisympäristöissä. Oppimistasi tukevat itsenäiset- ja ryhmätyötehtävät sekä verkko-opiskelu. Saat opetusta ja ohjausta oppilaitoksen opetus- ja ohjaushenkilöstöltä.  Kun olet saavuttanut ammatillisen osaamisesi, osoitat sen näytössä työpaikalla käytännön työtilanteissa. 

    Verkkototeutus on opiskelumuoto, jossa hankit osaamistasi verkossa. Käytössäsi ovat erilaiset verkko-oppimisympäristöt, joista löydät opiskelumateriaaleja ja tehtäviä. Saat palautetta osaamisesi kehittymisestä opettajalta. Kun olet saavuttanut ammatillisen osaamisesi, osoitat sen näytössä työpaikalla käytännön työtilanteissa. 

    Monimuotototeutus on opiskelumuoto, jossa hankit osaamistasi erilaisissa oppimisympäristöissä ja eri tavoilla. Opiskelu voi sisältää esim. lähi- ja etäopiskelua, verkossa opiskelua sekä itsenäistä että ryhmässä opiskelua. Monimuoto-opiskelua täydennät tarpeen mukaan työelämässä oppien. Saat palautetta osaamisesi kehittymisestä opettajalta ja työpaikan ohjaajalta. Kun olet saavuttanut ammatillisen osaamisesi, osoitat sen näytössä työpaikalla käytännön työtilanteissa. 

    Osuuskunta Yrittämö tarjoaa sinulle mahdollisuuden kokeilla yrittäjyyttä osuuskunnan jäsenenä. Keudassa on tarjolla myös monipuolisesti muita yrittäjyyttä tukevia opintoja.

    Kansainväliset jaksot tarjoavat mahdollisuuden lähteä ulkomaille opiskelemaan oman alan työpaikalle kansainvälisessä yrityksessä. Jaksoihin voi kuulua myös tutustumista paikalliseen oppilaitokseen, opetukseen ja opiskelijoihin. 

    Lisäksi voit hankkia osaamista kilpailutoiminnassa tai tuutortoiminnassa.  Sinulla on mahdollisuus myös suorittaa yhdistelmäopintoja tai kaksoistutkinto (lukio) tai korkeakouluopintoja väyläopintoina AMK -opintoihin. Näistä saat lisätietoa vastuuopettajaltasi HOKS -keskustelusi yhteydessä.

    • Työelämässä oppimisen muistilistat tukevat koulutus- tai oppisopimusopiskelun suunnittelua (HOKS) työpaikalle. Myös kieliversiot.

    • Keuda panostaa verkko-opintoihin. Täältä löydät ohjeita verkko-opintoihin ilmoittautumiseen. Lisäksi hyödynnämme opetuksessa digitaalisia työvälineitä mm. lisätyn- ja virtuaalitodellisuuden ratkaisut (AR ja VR), 3D-mallinnuksen ja -tulostuksen soveltaminen, robotiikka, tekoäly ja uusi digimedia. 

    • Yrittäjyys löytyy jokaisen tutkinnon sisällöistä niin sisäisen yrittäjyyden (asenne elämään) kuin ulkoisenkin yrittäjyyden (yrittäjänä toimiminen) näkökulmasta. Keudan Osuuskunta Yrittämö tukee omaa yrittäjyyttään miettiviä opiskelijoita. Jos sinulla on liikeidea ja haluat testata sen kantavuutta, osuuskunnan jäsenyys on sinulle oikea ratkaisu.

    • Keudassa kaikilla opiskelijoilla on mahdollisuus osallistua kansainväliseen toimintaan ja kerryttää kansainvälisen osaajan taitoja esimerkiksi kansainvälisillä jaksoilla tai kv-tutorina.