Aiheen kuvaus

  • Tukea opiskeluun

    Aloita tekemällä testi             Hei Mitä Sinulle Kuuluu?

    Vastuuopettaja opastaa ja ohjaa sinua opintojesi ajan.  Hän toimii opintojen ohjaajana, tiedottajana ja yhdyshenkilönä oppilaitoksen hallintoon. Hän opastaa muita opettajia sinua koskevissa asioissa. Laaditte ja päivitätte yhdessä HOKSiasi. Vastuuopettajasi seuraa myös opintojesi etenemistä ja varmistaa tutkinnon tai tutkinnon osien suorittamisen. Ohjaukseesi voivat osallistua myös opinto-ohjaajat, ammattiohjaajat sekä opiskelijahuolto.

    Opiskelijahuolto tarkoittaa oppimisen, terveyden ja hyvinvoinnin edistämistä ja ylläpitämistä sekä terveellisen ja turvallisen oppimisympäristön syntymistä. Tavoitteena on, että palvelut mahdollistavat oppimisen etenemisen eri elämäntilanteissa mahdollisimman joustavasti.

    • Tukea tarjoavat terveydenhoitaja, kuraattori ja psykologi.  Voit keskustella kuraattorin kanssa luottamuksellisesti mieltäsi painavista asioista.
    • Ota kuraattoriin yhteyttä jos opintosi tuntuvat ylivoimaisilta, arjessa selviytyminen huolettaa, pari-, perhe- tai kaverisuhteet eivät toimi, taloudellinen tilanne mietityttää, haluat muuttaa omillesi tai tarvitset apua erilaisten viranomaislomakkeiden täyttämisessä.

    Suomi toisena kielenä eli S2-tuki on tarkoitettu kaikille opiskelijoille, joiden äidinkieli ei ole suomi. Jos tarvitset suomen kielen apua opiskelutehtävissä, voit tulla S2-pajaan.

    • Pajat eivät ole alakohtaisia, joten olet tervetullut minkä tahansa toimipisteen pajaan. Otathan omat tehtävät mukaan! 

    Keudaattori tarjoaa tukea yksilöllisten polkujen toteuttamiseen


    Erityinen tuki

    Jos tarvitset erityistä tukea esimerkiksi oppimisvaikeuksien vuoksi, sinulle voidaan laatia erillinen erityisen tuen suunnitelma ja kirjata tukitoimet HOKSiin. Vastuuohjaaja ja erityisopettaja tekevät suunnitelman yhdessä kanssasi. Jos olet alle 18-vuotias, voi huoltajasi olla myös mukana. Suunnitelmassa sovitaan tarvittavista tukitoimista, jotta opiskelusi onnistuu. Lisätietoa täältä


    OPVA-opintoja eli opiskeluvalmiuksia tukevia opintoja on mahdollista suorittaa osana tutkintotavoitteisia opintoja. Keskustele tarvittaessa vastuuohjaajasi kanssa mahdollisuudesta suorittaa opiskeluvalmiuksia tukevia opintoja.

    • Opiskeluvalmiuksia tukevia opintoja ovat esimerkiksi  Suomi toisena kielenä valmiuksien vahvistaminen, vieraiden kielten valmiuksien vahvistaminen, matemaattisten valmiuksien vahvistaminen, tieto- ja viestintäteknisten valmiuksien vahvistaminen sekä työelämävalmiuksien ja urasuunnitteluvalmiuksien vahvistaminen.

    Opintotoimistopalvelut

    Koulutusassistentit auttavat sinua opintotoimistoissa tutkintoon ja opintoihin liittyvissä asioissa. Sähköinen opintotoimisto löytyy täältä

    • Voit hakea opiskelutodistukset ja opintosuoritusotteet tai tilata ne etukäteen sähköisestä opintotoimistosta osoitteessa opintotoimisto@keuda.fi.
    • Koulutusassistentit ovat tavoitettavissa myös sähköpostitse, puhelimitse ja Skypellä.