Aiheen kuvaus

  • Näytön uusiminen

    Opiskelijalla on oikeus uusia näyttö tai muu osaamisen osoittaminen, jos opiskelijan osaamisen arviointi on hylätty.  Vastuuohjaaja tai opettaja, jolla on ao. tutkinnon osan asiantuntemus, arvioi ja suunnittelee yhdessä opiskelijan kanssa millaista lisäosaamista hän tarvitsee ja miten hän kehittää ammattitaitoaan.   Lisäksi sovitaan uuden näyttötilanteen ajankohta. Suunnitelma osaamisen osoittamisen uusimisesta kirjataan opiskelijan henkilökohtaiseen osaamisen kehittämissuunnitelmaan HOKSiin.

     

     

    Arvosanan korottaminen

    Opiskelijalla on mahdollisuus korottaa näytössä saamaansa hyväksyttyä arvosanaa. Arvosanaa voi korottaa myös niissä tutkinnon osissa, jotka on opiskelijalle tunnustettu. Vastuuohjaaja tai opettaja, jolla on ao. tutkinnon osan asiantuntemus, arvioi ja suunnittelee yhdessä opiskelijan kanssa, millaista lisäosaamista hän tarvitsee ja miten hän kehittää ammattitaitoaan. Asia kirjataan henkilökohtaiseen osaamisen kehittämissuunnitelmaan HOKSiin.

     

     

    Arvioinnin tarkistaminen

    Opiskelijalla on oikeus pyytää arvioinnin tarkistamista 14 päivän kuluessa siitä, kun hän on saanut tiedoksi arviointipäätöksen ja arviointiperusteiden soveltamisen omaan näyttösuoritukseensa tai muuhun suoritukseen. Opiskelijan tulee pyytää arvioinnin tarkistamista kirjallisesti. Arvioijat tekevät arvioinnin tarkistamisen ilman aiheetonta viivytystä.

     

    Mikäli opiskelija on tyytymätön saamaansa arviointiin, ja haluaa pyytää arvioinnin tarkistamista, ohjataan hänet täyttämään Arvioinnin tarkistaminen –lomake. Lomakkeeseen liittyy myös ohje sen täyttämiseen.

    Opettaja-arvioija vastaanottaa arvioinnin tarkistamispyynnön ja vastaa tarkistamisen järjestämisestä (tiedottaa työelämää edustavaa arvioijaa tarkistamispyynnöstä, toteuttaa tarkistamisen yhdessä työelämän edustajan kanssa ja kirjaa päätöksen).  Opettaja-arvioija tiedottaa päätöksestä opiskelijaa.

     

    Mikäli opiskelija päätyy pyytämään oikaisua työelämätoimikunnalta, antaa opettaja-arvioija asianomaisen työelämätoimikunnan yhteystiedot opiskelijalle.