Aiheen kuvaus

  • Sopimus tjk-jaksosta

    Jaksolle tehdään koulutussopimus kahtena kappaleena. Toinen jää työpaikalle ja toinen säilytetään oppilaitoksessa. Sopimus takaa, että sinulla on tapaturmavakuutus voimassa koko jakson ajan, jos et ole työsuhteessa työpaikkaan. 

    Vastuuvakuutus

    Koulutussopimuksessa työnantaja vastaa ensisijaisesti opiskelijan vastuuvakuutuksesta, sillä työpaikalla tapahtuvan oppimisen aikana opiskelija rinnastetaan työntekijään. Keudalla on laajennettu vastuuvakuutus, joka toissijaisesti korvaa työnantajalle aiheutuneita henkilö- ja esinevahinkoja siltä osin kun työnantajan vastuuvakuutus ei korvaa. Keudan vakuutus korvaa koulutussopimuksella opiskelevan opiskelijan työtapaturmiin liittyvät vahingot.


    Sopimuksen voi irtisanoa halutessaan kumpi tahansa osapuolista.

    Jos olet työsuhteessa työpaikkaan, tehdään sinulle oppisopimus.

    Ilman sopimusta ei työpaikalla saa työskennellä!

    Yleisiä sääntöjä

    Työpaikalla noudatetaan työpaikan työaikoja  (TES). Jos joudut olemaan pois, ilmoita asiasta ajoissa työpaikalle ja sovi poissaolostasi. Jos sairastut ja sairauslomasi jatkuu pitkään muista ilmoittaa asiasta tjk-paikalle. Sairastumisesta tulee ilmoittaa myös ohjaavalle opettajalle. Yli kolmen päivän sairauslomasta on toimitettava lääkärin todistus.

    Jos sinulle tapahtuu tapaturma työpaikalla, tulee sinun ilmoittaa siitä välittömästi ohjaavalle opettajalle, jotta hän voi tehdä tapaturmailmoituksen.

    Pukeudu työpaikalle asianmukaisesti. Perehdy työpaikan työturvallisuusohjeisiin.

    Ruokaraha ja tuntiseurantalomake

    Työssä oppimisajalta maksetaan ruokarahaa (edelletyksenä, ettet ole työsuhteessa!). Ruokarahan suuruus on 4,00 €/pv. Alle kuuden tunnin mittaisista päivistä ei makseta ateriakorvausta. Lue ohjeet laskuttamisesta lomakkeesta.