Aiheen kuvaus

  • Työpaikalla järjestettävä koulutus (TJK)  kuuluu osana valmistavaan koulutukseen. Työpaikoilla pääset harjoittelemaan koulussa opittuja asioita ja soveltamaan tietojasi. Jakson ajankohdan näet valmistavan koulutuksen vuosisuunnitelmasta. TJK:ta voi toki tehdä omankin aikataulun mukaan. Kysy asiaa ohjaavalta opettajalta.

    Koululta löytyy lista paikoista, joissa opiskelijoita on aikaisemmin ollut. Uusia paikkoja voi hankkia, kunhan ne täyttävät tietyt vaatimukset. Toiminta työpaikassa tulee olla ammattimaista, kotipuutarhan kasvimaa ei ole kelvollinen oppimispaikka. Vastuuohjaajalta voi kysyä lisää sopivista työpaikoista. 

    TJK-paikoissa tulisi pystyä suorittamaan tutkinnon osien Puutarhatöiden tekeminen, Puutarha-alan organisaatiossa toimiminen, Puutarhakasvien tuottaminen avomaalla, Puutarhakasvien tuottaminen katetuissa olosuhteissa ja Kasviryhmän tuottaminen näytöt. Tutustu kyseisten tutkinnon osien ammattitaitovaatimuksiin  ja arviointikriteereihin niin näet, mitä kaikkea työpaikassa pitäisi pystyä näyttämään.

    Työpaikan hankkiminen on opiskelijan tehtävä. Ohjaava opettaja toki auttaa juuri sinulle sopivan työpaikan löytämisessä.

    Tässä lista mahdollisista paikoista: