• Teams - tiimityöskentely (MSOffice)

    teams

    • Kurssilla tutustutaan Teams-sovelluksen perusteisiin. Mitä kaikkea Teamsilla voi tehdä? Tiimin perustaminen ja miten tiimejä hallitaan? Lisäksi tiimin perustamiseen liittyvät termit tutuksi: Mikä on tiimi (team)? Mikä on kanava (channel)? Mikä on yksityinen kanava (private channel) ja tiimin (team) perustaminen käytännössä. Kanavat (channel) osana tiimiä. Miten ne tehdään ja milloin niitä kannattaa tehdä? Yksityiset kanavat (private channel). Miksi niiden kanssa on hyvä olla tarkkana? Tiimien hallinta tutuksi. Miten tiimejä hallitaan? Sekä miten tiimien kanssa kannattaa jatkossa toimia?
    • Kurssilla käydään läpi Teams-sovelluksen keskustelujen rooli ja mitä niillä tavoitellaan? Miten viestejä käsitellään, miten niihin vastataan ja mitä hyviä käytäntöjä siihen liittyy? Kuten maininnat, otsikointi eli viestien aiheet, viestin muokkaaminen ja poistaminen, miten viestejä käsitellään, miten niihin vastataan ja mitä hyviä käytäntöjä siihen liittyy. Lisäksi keskustelujen laajentaminen ja rikastuttaminen muilla toiminnoilla sekä sähköpostin välittäminen tiimiin ja siitä keskustelu.Kurssilla tutustutaan Teamsin keskusteluihin.

    • Kurssilla käydään läpi tiedostojen hallinta Teamsissa. Miksi veisin yhteiset tiedostot Teamsiin ja mitä sillä saavutetaan? Tiedostorakenteen vieminen ja luominen tiimiin, kansiorakenne vai kanava ja milloin kannattaa suosia kumpaakin tapaa? Miten muokkaan tiedostoja ja mitä vaihtoehtoja siihen on? Versiohallinta ja versiohistoria, tiedostoista keskustelu ja tiedostojen kommentointi, yhteismuokkaus, synkronointi tehostaa tiedostojen käyttöä silloin kun käyttötapaus on oikea sekä mitä kannattaa tehdä, jotta tiedostot ovat jatkossa tiimeissä?Kurssilla tutustutaan Teamsin perustoimintoihin Wikiin, hakuun ja välilehtiin.

    • Kurssilla tutustutaan Teamsin perustoimintoihin Wikiin, hakuun ja välilehtiin. Wikin muokkaaminen, peruskäyttö ja käyttöön liittyvät rajoitukset sekä Wiki vai OneNote? Hakuun liittyvät vinkit kuten miten löydän tiedostot ja keskustelut? Lisäksi välilehdet tutuiksi ja mitä Office 365:n sisältä voi upottaa suoraan tiimiin?Kurssilla tutustutaan tiedostojen hallintaan Teamsissa.

    • Kurssilla tutkitaan Teamsin parhtaita käytäntöjä. Kuten miten hyödynnän Toiminta-syötettä (Activity feed) arjessa ja Teamsin ilmoitusasetukset (Notifications).Kurssilla tutkitaan Teamsin parhtaita käytäntöjä.

    • Kurssilla käydään läpi Teamsin toiminnot, pelisäännöt ja parhaat käytännöt kokouskäytössä. Kuten mitä tarkoitetaan Chatilla ja mitä sillä voikaan tehdä? Miten Chat saadaan käyttöön käytännössä, mitä siitä pitäisi sopia? Kokouskäytännöt ja tekniikka,  chattailun perustoiminnot ja ryhmäkeskustelut (useamman henkilön väliset chatit). Lisäksi chat mobiilisti ja chattien lisätoiminnot. Mukana myös kokouksen luojan muistilista: Kokouskutsun luominen Outlook-sovelluksesta, kokouskutsun luominen Teams-sovelluksesta, kokouskutsun luomisen vaihtoehdot selaimessa, kokouskutsun luominen mobiilisti ja kokousasetukset. Kokouksen liittyjän muistilista: Audiolaitteet, kokoukseen liittyminen Outlookista, kokoukseen liittyminen Teams-sovelluksesta, kokoukseen liittyminen selaimella, kokoukseen liittyminen kännykällä sekä audiolaitteiden määrittäminen. Käydään läpi myös toiminnot kokouksen aikana: Miten kokous lähtee käyntiin ja miten osallistujia hallitaan? Videokuvan käyttäminen kokouksessa, pikaviestintä kokouksen aikana, sisällön- ja ruudun jakaminen. Lisäksi kokouksen nauhoittaminen ja nauhoituksen jakaminen.