Tutkinnon/tutkinnot suorittaneella on osaamista toimia palvelulogistiikan asiantuntija- tai esimiestehtävissä.  Hänellä on viestintä- ja vuorovaikutusosaamista sekä tehtävissä tarvittavaa kielitaitoa. Hän käyttää tieto- ja viestintätekniikkaa tarkoituksenmukaisesti ja toimii erilaisissa digitaalisissa ympäristöissä. Hän ymmärtää vastuualueensa toimintaprosesseja sekä reflektoi omaa osaamistaan. 

Varastologistiikan osaamisalan suorittanut osaa suunnitella varastointiprosessin huomioiden kustannustehokkuuden, laadun ja turvallisuuden. Hän ymmärtää varastointiprosessiin kuuluvat tehtävät asiantuntevasti ja tekee yhteistyötä eri toimijoiden kanssa. Hän arvioi  varastointiin liittyvien toimintojen kehittämistarvetta ja tekee ehdotuksia toiminnan kehittämiseksi. 

Tutkinnon suorittaneella on keskeisten varastotöiden edellyttämä osaaminen. Hän osaa käyttää varastotyössä tarvittavia koneita ja laitteita turvallisesti. Hän osaa hyödyntää varastotyössä tarvittavia sähköisiä verkkopalveluita ja suunnitella työtään siten, että ottaa huomioon varastoinnin osana yrityksen tilaus-toimitusketjua.

Tutkinto muodostuu kahdesta osaamisalakohtaisesta pakollisesta tutkinnon osasta ja yhdestä valinnaisesta tutkinnon osasta. Valinnaisilla tutkinnon osilla voidaan laajentaa palvelulogistiikan erityisosaamista.