Hyvinvointipalvelun tuottaminen maaseutuympäristössä

Valinnainen tutkinnon osa,15 osp

Ammattitaitovaatimukset

Luonnonvara-alan hyvinvointipalvelun suunnittelu ja toteutus
Opiskelija
  • osallistuu luonnonvara-alan hyvinvointipalvelun suunnitteluun ja toteutukseen
  • yhdistelee palvelun suunnittelussa ja toteutuksessa luonnonvara-alaan liittyviä kokemuksellisuuden ja osallisuuden elementtejä hyvinvointivaikutuksien saavuttamiseksi
  • soveltaa yrityksen resursseihin liittyviä hyvinvointivaikutuksia palvelun suunnittelussa ja toteutuksessa asiakasryhmä huomioiden
  • hyödyntää hyvinvointipalvelun suunnittelussa luonnonvara-alaan liittyvää ympäristöä ja sen tarjoamia mahdollisuuksia monipuolisesti
  • tekee suunnittelussa ja toteutuksessa tarpeen mukaan yhteistyötä alan eri toimijoiden ja asiantuntijoiden kanssa sekä asiakkaiden, heidän läheistensä ja palvelunostajan kanssa
  • huomioi suunnittelussa ja toteutuksessa toiminnan vaatiman tavoitteellisuuden, ammatillisuuden, osaamisen ja vastuullisuuden
  • hyödyntää omia vahvuuksiaan ja osaamistaan palvelun suunnittelussa ja toteutuksessa
  • työskentelee oman roolinsa mukaisesti hyvinvointipalvelun suunnittelussa ja toteutuksessa huomioiden sovitun työnjaon ja lainsäädännön vaatimukset
  • edistää asiakkaiden hyvinvointia, tyytyväisyyttä, motivaatiota ja toimintakykyä
  • toimii luontevasti erilaisten asiakkaiden kanssa
  • arvioi saavutettuja hyvinvointivaikutuksia suhteessa asetettuihin tavoitteisiin
  • hankkii, vastaanottaa ja hyödyntää palautetta toiminnassaan.


Kestävällä tavalla toimiminen hyvinvointipalvelun suunnittelussa ja toteuttamisessa
    Opiskelija
    • huolehtii palvelussa käytettävän ympäristön ja/tai eläinten turvallisuudesta ja hyvinvoinnista sekä arvioi ympäristön, eläinlajin tai eläimen soveltuvuuden hyvinvointipalveluun
    • toimii asiakaspalvelussa luottamuksellisesti ja noudattaa tietosuojaa
    • vastaa asiakkaan fyysisestä, psyykkisestä ja sosiaalisesta turvallisuudesta
    • noudattaa alaan liittyvää lainsäädäntöä
    • kantaa vastuuta omasta ja omalta osaltaan myös työyhteisön turvallisuudesta ja työssäjaksamisesta
    • toimii joustavasti ja yhteistyökykyisesti
    • ennakoi riskejä ja laatii kuluttajaturvallisuuslain mukaisen turvallisuussuunnitelman ja riskianalyysin
    • toimii palvelun tuottamisessa ja toteuttamisessa ympäristövastuullisesti ja kiertotaloutta edistäen
    • huomioi palvelun suunnittelussa ja toteutuksessa taloudelliset näkökohdat
    • hakee tietoa alan kehityksestä ja alan toimijoista.