Luonnontuotekasvien viljeleminen

Ammattitaitovaatimukset

Opiskelija osaa

  • valita viljeltävät luonnonkasvit (esim. tupasvilla, nokkonen, ruusujuuri, mäkimeirami, siankärsämö, punahattu, väinönputki) ja tehdä viljelysuunnitelman
  • käyttää tarkoituksenmukaista viljelytekniikkaa
  • muokata, lannoittaa, kylvää, korjata ja varastoida satoa
  • käyttää, hoitaa ja säätää tuotantotoiminnassa käytettäviä koneita ja laitteita
  • hyödyntää luomutuotantoa toiminnassaan
  • noudattaa laatu- ja tuottavuusvaatimuksia
  • markkinoida tuotteitaan
  • toimia yhteistyössä eri sidosryhmien kanssa
  • seurata alansa kehitystä ja yhteistyömahdollisuuksia
  • ottaa työssään huomioon toiminnan turvallisuuden ja vastuullisuuden
  • käyttää henkilökohtaisia suojaimia, ottaa huomioon työturvallisuusnäkökohdat ja ylläpitää työkykyä
  • edistää kestävän kehityksen toimintatapoja
  • verkostoitua alan muiden toimijoiden kanssa.