Luonnontuotekasvien viljeleminen
Ammattitaitovaatimukset
Opiskelija osaa
- valita viljeltävät luonnonkasvit (esim. tupasvilla, nokkonen, ruusujuuri, mäkimeirami, siankärsämö, punahattu, väinönputki) ja tehdä viljelysuunnitelman
- käyttää tarkoituksenmukaista viljelytekniikkaa
- muokata, lannoittaa, kylvää, korjata ja varastoida satoa
- käyttää, hoitaa ja säätää tuotantotoiminnassa käytettäviä koneita ja laitteita
- hyödyntää luomutuotantoa toiminnassaan
- noudattaa laatu- ja tuottavuusvaatimuksia
- markkinoida tuotteitaan
- toimia yhteistyössä eri sidosryhmien kanssa
- seurata alansa kehitystä ja yhteistyömahdollisuuksia
- ottaa työssään huomioon toiminnan turvallisuuden ja vastuullisuuden
- käyttää henkilökohtaisia suojaimia, ottaa huomioon työturvallisuusnäkökohdat ja ylläpitää työkykyä
- edistää kestävän kehityksen toimintatapoja
- verkostoitua alan muiden toimijoiden kanssa.
- Opettaja: Maikki Peltola